sengebord indretning

Gør sengeborde til en vigtig del af indretningen

Indhold

Et soveværelse kan ofte se tomt og ufærdigt ud, hvis ikke der er et sengebord til at runde indretningen af. Det tomme soveværelse vil, udover at se ufærdigt ud, også være meget upraktisk uden et sengebord til at stille diverse ting på. Mange fravælger måske sengebordet, da de ikke tænker at de har brug for det, eller at det måske fylder for meget i rummet. Men ofte ender man alligevel med at have en masse småting liggende på gulvet ved siden af sengen, der desværre ser meget rodet ud.

Retro sengeborde er tilbage i billedet

Der har i de senere år været stor efterspørgsel på møbler fra midten af sidste århundrede. Klassiske møbler i teak og i design fra 50’erne og 60’erne har hittet stort og gør det stadig. Et af de designs der er mest populære, er de klassiske sengeborde, der består af en enkelt skuffe og tynde, runde ben. Versionen findes i den helt klassiske i teak, men er også lavet i utallige versioner i lyst træ eller hvid, der passer ind i de mere skandinaviske hjem. Sengebordet er perfekt til opbevaring af småting, samtidig med at designet er luftigt og ikke for kompakt til de små, nordiske hjem.

Vælg sengeborde efter opbevaringsbehovet

Mange kan godt lide at have hele læsestakken med inde i sengen, eller have hånd- og fodcreme ved hånden hele tiden. Hvis man skal have sine briller eller mobiloplader til at ligge fremme, kan et sengebord være en god idé. De kan fås i mange størrelser, så valget kan tages ud fra ens opbevaringsbehov og ud fra ønsket om et bestemt sengebordsdesign. Nogle vil gerne gemme rodet væk bag en låge, mens andre gerne vil vise bogstakken frem. Få mere inspiration til sengeborde her.

Vil man gemme væk eller vise frem?

Selvom sengeborde er en praktisk løsning til alle de småting, man har brug for ved sin side i sengen, kan det også have en vis æstetisk fornøjelse at sengebordet ser godt ud. En pæn plante eller en buket blomster kan give glæde, hvis det er det første man ser når man vågner om morgenen. Har man en pæn bakke, en flot æske eller en lille figur, der gør en glad, kan de også have god berettigelse på sengebordet. Selvom soveværelset måske ikke er det rum man først viser frem til sine gæster, vil indretningsentusiaster hurtigt blive enige om, at alle detaljer i hjemmet betyder noget.

Sengebord eller rodeskuffe?

På trods af den praktiske funktion, som et sengebord har, er de ofte fyldt med så mange småting, at de nemt kan forveksles med rodeskuffer. Den japanske oprydningskonsulent, Marie Kondo, siger at alle ting i hjemmet skal have en bestemt plads, da det sikrer at man kan finde det igen. Ved at have nogle ting liggende fast i sengebordet, minimerer man den tid det tager at skulle finde den bestemte ting igen og stressen der er forbundet med rod. På den måde er et sengebord altid at foretrække frem for en rodet bunke på gulvet, da ting får en

fast plads og der ikke er uoverskueligt rod på gulve og overflader.

Del

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email