lille sengebord

Hvad med et sengebord?

Indhold

Du har måske lige købt en seng. Har du tænkt på et sengebord også? Eller to? Det er de små tingester vi plejer at have stående ved siden af vores senge. Hvorfor de kaldes for sengebord kan man nok undre sig lidt over. Især de traditionelle sengeborde ligner ofte små kommoder på skrump. Eller hylder. Men praktisk er de. Ingen tvivl om det.

Medmindre du sover på en madras på gulvet er det godt at have et sengebord. Vi har som regel ikke brug for ret mange ting når vi sover. Men det er jo ikke kun at sove, vi gør, når vi er i seng.

Vi læser bøger eller tidsskrifter, eller tjekker måske Facebook eller Twitter på Ipad’en en sidste gang inden godnat. Og de tingester skal jo ligge et sted når vi er færdige med dem. Telefonen skal også oplades og måske elsker du også at blive vækket af radiomusik. Du anede måske ikke hvor alsidig sådan et sengebord kan være?

Hvilken slags sengebord?

Der findes rigtigt mange modeller og størrelser. Og de findes i alle prisklasser. Du kan få et billigt samle-selv sengebord i Jysk. Men du kan også vælge et designersengebord til mange tusinde kroner. Og alt muligt imellem de to ekstremer. Nogle sengebord har skuffer, andre ligner mest en taburet. Jo, et taburet kan faktisk være ganske velegnet som sengebord. Du kan finde sengeborde online eller du kan tage en tur til et af de mange loppemarkeder eller bazarer. Dem findes der rigtig mange af, for tiden. Og der er næsten altid nogle sengeborde at finde.

Ved bazarer skal du holde øje med prisen. Det er ikke altid billigt at leje en stand der og derfor finder nogle folk på priser som er langt ude. Tit kan du finde nye varer billigere end brugte, fordi nogle private sælgere har helt forkerte prisideer.

Et par tips når du køber brugt

Et sengebord er et møbel. Og der er et par ting du gerne skal være opmærksom på når du køber brugte møbler. Kig dem godt efter i sømmene, bogstaveligt. Nu har kun de færreste møbler søm men de har samlinger. Og det er altid samlingerne der er mest sårbare. Ryk i benene og tjek om der er bevægelse i de samlinger der forbinder dem med resten. Det er altid det der giver sig først.

Samlinger er som regel limet. Og når den er ”gået op i limningen” er samlingen, og hele møblet ikke længere meget værd. Samlinger kan godt nok repareres. Men at reparere en løs samling ordentligt er ikke lige så nemt som du måske tror. Det er ikke nok bare at smøre lidt ekstra lim på. Limen kan nemlig ikke trænge ind og klister bare på overfladen. Også søm eller skruer vil i længden ikke holde en samling stabil. Den eneste måde at reparere en løs samling ordentligt er, at skille den helt af. Så skal alle flader renses, og samles igen med ny lim. Eventuelt skal de også forsigtigt kiles med små trækile, hvis der er slør mellem delene.

Del

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email