De daglige rutiner er vigtige når det kommer til mundhygiejnen - her er 5 tips til at få dem indført

Det kan være rigtig svært at skabe nogle gode rutiner, når det kommer til mundhygiejnen. De fleste mennesker vil gerne have sunde og rene tænder. Sunde tænder er nemlig både en måde at vise omverdenen på, at du har styr på dit liv, og det er en måde, hvor på du viser omverdenen din generelle sundhed.

Mange ser nemlig først på tænderne, når de skal vurdere en persons sundhed og generelle velvære. Læs med her i denne artikel og find ud af, hvordan du nemt kan få indført nogle gode rutiner, så du kan få god mundhygiejne. Her får du nemlig 5 tips.

Sætte en alarm på din telefon til tandbørstning

Det første du kan gøre for at skabe nogle gode daglige rutiner for at skabe god mundhygiejne er at sætte en alarm på din telefon, så du husker at børste tænder. Ofte kan man glemme at børste tænder, fordi det ikke er en rutine endnu. Derfor kan du sætte en alarm, som går af, når du ved, du skal have børstet dine tænder - for eksempel om morgenen lige inden, du skal ud af døren, eller om aftenen, når du ved, du går i gang med din aftenrutine.

Hvis du ikke har din telefon på dig hele tiden, så du på den måde opdager en alarm, kan du i stedet sætte små noter frem til dig på post-it-notes. Så bliver du mindet om, at du skal børste tænder på den måde.

Hav tandtråden stående fremme

Det andet du kan gøre for at skabe nogle gode daglige rutiner for at skabe god mundhygiejne er at have tandtråden stående fremme. Det kan for eksempel være fremme på vasken. Eller måske skal den stå som det første nede i sengebordsskuffen eller oppe i skabet. Så kan du nemt få øje på tandtråden. Det kan også være en god ide at have tandtråden stående lige ved siden af din tandbørste. Så bliver du helt automatisk mindet om at bruge tandtråd, når du er ved at børste dine tænder. Så er der slet ikke noget at kunne glemme.

Hav notifikationer slået til fra tandlægen

Det tredje du kan gøre for at skabe nogle gode daglige rutiner for at skabe god mundhygiejne er at sørge for, at du har notifikationer slået til fra din tandlæge af. Tandlægen sender gerne notifikationer ud, når det er tid til endnu et besøg ved tandlægen, eller hvis du skal bestille tid eller andet hos dem.

På den måde vil du nemmere huske i en ellers travl hverdag at tage til tandlægen. Tandlægen er desværre noget af det, mange glemmer at prioritere, så her er notifikationerne helt perfekte. Du kan besøge tandlægen på dette link. Så er du allerede et step tættere på rene og pæne tænder.

Hav sunde snacks stående fremme

Det fjerde du kan gøre for at skabe nogle gode daglige rutiner for at skabe god mundhygiejne er at huske de sunde snacks. Det kan være alt for nemt at tage de usunde snacks i brug, når du har behov for et hurtigt sukkerfix på arbejdet, eller når du kommer hjem om eftermiddagen. Dog er det super vigtigt for din sundhed generelt og for dine tænder, at du vælger de sunde ting frem for de usunde.

Og her er det en god ide at have snacksene stående fremme, så de er nemme og lige til at spise. Så skal du ikke stå og bøvle i køkkenet i lang tid før, du kan spise sin snack. På den måde bliver det lige så nemt at vælge de sunde sager, som de usunde. Her er nødder, frugt og barer perfekte sunde snacks til en travl eftermiddag.

Husk at rutiner tager tid

Det femte du kan gøre for at skabe nogle gode daglige rutiner for at skabe god mundhygiejne er at huske, at de gode rutiner altså tager tid at skabe. Netop derfor er de rutiner. Du skal altså ikke forvente at kunne alle disse ovenstående ting fra dag 1 af.

Her handler det i stedet om at starte fra en ende af og prioritere, hvad du synes er vigtigst for dine tænder. Når du så har styr på den ene ting, vil du helt automatisk have overskud til at starte på den næste. Netop fordi du nu så har fået skabt en rutine ud af den første ting.

Menu
Top