Skal du indrette dit soveværelse? Vi hjælper med valg af sengebord. Læs vores tips her

Et soveværelse er ikke komplet uden et sengebord. Et sengebord er ikke kun praktisk, men det er også rigtigt flot. Et, eller flere, sengeborde kan være med til at give rummet den sidste finish. Der findes mange forskellige sengeborde på markedet, og det kan derfor være svært at vælge.

Står du lige nu og skal finde det perfekte sengebord til dit soveværelse, som er både smukt og praktisk? Så er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig tips til, hvordan du vælger det rigtige sengebord til dit soveværelse. Læs med og bliv meget klogere på valg af sengeborde og soveværelsesindretning generelt!

Størrelse & højde skal gå hånd i hånd

Når du skal vælge et sengebord til dit soveværelse, er det vigtigt, at størrelse og højde på sengebordet går hånd i hånd. Størrelsen og højden på dit sengebord varierer af sengens højde. Formålet med sengeborde er at øge praktikken på dit soveværelset. På dit sengebord kan du opbevare din telefon, når den oplader om natten, en lampe, så du har hyggelig belysning eller måske en god bog, du læser inden sengetid.

Da du ganske let skal kunne få adgang til disse ting, er det vigtigt, at sengebordet er i den rigtige højde. Sengebordet må ikke være hverken for højt eller for lavt. Størrelsen er vigtig for, at sengebordet er proportionalt, da det ellers vil give soveværelset et mærkeligt udtryk. Dette betyder dog ikke, at du ikke kan være kreativ, og eksempelvis vælge runde sengeborde! Det betyder blot, at de skal have den helt rigtige størrelse og højde, så de både er praktiske og smukke. 

Opbevaring kan være et plus

Skal du indrette et småt soveværelse, hvor der ikke er meget plads til ekstra opbevaring, kan det være en stor fordel at investere i et, eller flere, sengeborde med opbevaring. Det smarte ved sengeborde med opbevaring er, at det ikke tager ekstra plads. En skuffe eller hylde i sengebordet tager ikke ekstra plads fra resten af soveværelset.

Rigtigt mange tror, at sengeborde med opbevaring ser upraktiske og grimme ud. Dette er dog på ingen måde tilfældet! Du kan sagtens finde elegante og smukke sengeborde med opbevaring, som ikke optager en masse plads. Et sengebord behøver ikke blot være et bord ved siden af din seng, men kan sagtens have flere forskellige funktioner. I dit sengebord med opbevaring kan du gemme alle de ting væk, du ikke ønsker andre skal se, når de kommer på besøg. Når dine gæster er gået, kan du igen finde tingene frem. Der er altså kun fordele ved sengeborde med opbevaring!

Materialer der matcher soveværelset

Et godt tip til valg af sengebord er at vælge et sengebord i et, eller flere, materialer, der matcher resten af soveværelset. Uanset hvor langt du er i din indretningsproces, har du garanteret en god ide om, hvordan du ønsker soveværelset skal se ud, og hvordan indretningsstilen skal være. Vælger du eksempelvis at indrette med den klassiske skandinaviske stil, hvor minimalisme og neutrale farver er meget i spil, kan du sagtens indrette med et flot sengebord af træ.

Her går det dog ikke at vælge et farverigt sengebord med mange mønstre i et voldsomt materiale. Går du meget op i indretningen af dit soveværelse, vil du hurtigt kunne se, hvilke materialer, der passer ind, og hvilke, der bestemt ikke gør.

Vælger du som tidligere nævnt den skandinaviske indretningsstil, er du ikke tvunget til at vælge helt neutrale sengebord uden udtryk - tværtimod! Du kan sagtens finde flotte og unikke sengebord, der passer til enhver indretningstil. Det vigtigste er blot, at du ikke vælger at gøre brug af materialer, der slet ikke matcher resten af soveværelset.

Det er generelt en dårlig ide at bruge rå og kolde materialer, da dette vil være med til at skabe en kold og rå stemning i resten af soveværelset. Ønsker du et sengebord med rå og kolde materialer, som eksempelvis stål, er det en god ide at indrette soveværelset med varmere interiør. Dette kan være med til at bryde den ellers kolde stemning, som sengebordene vil skabe. 

Spar plads med væghængte sengeborde

Synes du ikke, at dine sengeborde med opbevaring sparer dig nok plads i soveværelset, kan du vælge en anden måde at spare plads på. Du kan nemlig vælge at indrette med væghængte sengeborde. Der er meget delte meninger om disse vægthængte sengeborde. Mange er imod dem, fordi de hænger på væggen, og dermed hurtigt kan blive ustabile - særligt hvis de ikke er ophængt korrekt.

Andre mener, at væghængte sengeborde er de mest praktiske, fordi de sparer en masse plads og giver rummet et naturligt løft. Du kan få mange forskellige, væghængte sengeborde på markedet, så her er det bare med at finde det, der passer bedst til dit soveværelse. Overvej et væghængt sengebord, hvis du vil spare mere plads i dit soveværelse. 

Tænk ud af boksen

Selvom den skandinaviske indretningstil er meget populær i Danmark for tiden, findes der selvfølgelig mange andre kreative mennesker, der ønsker at eksperimentere og skabe mere spil i soveværelset. Er du en af disse mennesker, kan du med fordel tænke ud af boksen, når det kommer til valg af sengebord.

Måske kan et gult sengebord sagtens passe ind i dit soveværelse! Når du tænker ud af boksen i forhold til valg af sengebord, er det vigtigt at huske det praktiske aspekt. Selvom dit sengebord skal være flot og elegant, er praktikken stadig enormt vigtig. Vægter du ikke praktikken højt i dit valg af sengebord, vil du hurtigt blive rigtigt træt af dit sengebord. 

Spar penge med genbrug & arvestykker

Sengeborde kan være rigtigt dyre. Faktisk kan sengeborde være så dyre, at mange danskere bliver overrasket over priserne, når de skal ud og vælge sengeborde! Har du ikke råd til at bruge flere tusinde kroner på sengeborde, skal du ikke blive trist, og tro, at du så ikke kan få et sengebord til dit soveværelse. Du kan nemlig sagtens indrette et soveværelse, med et smukt sengebord, selvom du har et småt budget.

Vil du spare penge på sengeborde til dit soveværelse, kan du med fordel kigge i genbrug eller bruge arvestykker. Dette er ikke kun økonomisk klogt, men det er også miljøvenligt! Genbrugsfund og arvestykker er ofte mere unikke, og du vil på denne måde også føle, at dit soveværelse er langt mere personligt, og ikke blot taget ud af et boligmagasin.

Menu
Top